Alaska legaliserer cannabis

Indbyggere i den amerikanske delstat Alaska har nu fået tilladelse til at besidde 28 gram marijuana og op til seks planter i privat regi.
Tirsdag er delstaten blevet den tredje i USA, der har tilladt borgerne at ryge, dyrke og eje pot. Dermed følger Alaska i delstaterne Colorado og Washingtons fodspor, mens Oregon ventes at indføre samme lovgivning på området 1. juli i år.
Lovændringen kommer, efter at Alaskas vælgere i november stemte ja til de mindre skrappe regler for cannabis, der dog fortsat er ulovligt i den føderale lov i USA.
Alle personr, der er fyldt 21 år, må nu have 28 gram cannabis i sin besiddelse, mens vedkommende nu også har lov til at have op til seks planter i haven.
Dog er det kun tilladt at udforske de nye muligheder privat i hjemmet, da det stadig ikke er lovligt at indtage marijuana på offentlige steder.
Der skal dog stadig gennemføres en lov, der regulerer salget af marijuana. Som det er nu, er det kun lovligt at “forære” en anden voksen rusmidlet eller planterne.

ALASKA LEGALISERER CANNABIS
ALASKA LEGALISERER CANNABIS

Alaskas Guvernør Bill Walker har tidligere stillet forslag om at regulere salget af marijuana, så det kommer til at ligne måden, hvorpå der føres kontrol med alkoholsalg, “mens sikkerheden for Alaskas indbyggere og deres helbred beskyttes”.
Hele 23 delstater i USA har nu tilladt brugen af marijuana i medicinsk øjemed, og endnu flere stater overvejer af legalisere rusmidlet som det er gjort i Alaska, Colorado og Washington.
En undersøgelse viser at yderligere 14 delstater overvejer at lovliggøre marijuana frem mod 2020.
Også i Jamaica spilles der nu nye toner i marijuana-debatten. Landets politikere har tirsdag vedtaget en lov, der legaliserer små mængder af marijuana, skriver nyhedsbureauet AP ifølge ABC News.

rastapige
rastapige
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *