Cannabis og loven

Hvad siger loven om dyrkning af skunk og cannabis.

Du kan læse hele loven om euforiserende stoffer her

 

Vedrørende salg af cannabisfrø er flg. gældende:

 

I henhold til loven om euforiserende stoffer, er det er strafbart at dyrke Cannabis i Danmark.

Uautoriseret dyrkning af cannabis kan medføre bøde eller fængselsstraf.

Frø forhandles kun som samlerobjekt til frøsamlere og autoriserede gartnere.

Ved Landsrettens dom af 21. april 2005 vedrørende salg af Cannabisfrø, blev det en gang for alle  afgjort at forhandlere af cannabis frø, ikke kan drages til ansvar for hvordan kunder benytter frøene.

Vi ønsker naturligvis ikke at opfordre til overtrædelser af dansk lovgivning og anbefaler ikke at bryde gældende national lovgivning.

17 tanker om “Cannabis og loven”

  1. Føj til dig Helle. Hvorfor dette forbudshelvede i Danmark? Canabis er langt mindre skadeligt end alkohol. Derudover har jeg aldrig set en hashryger slå på tæven…

   1. Cannabis debatten kører derud af lige i tiden, vores folkevalgte og ‘eksperter’ synes at køre debatten om cannabis over på rusmiddel-snak frem for at snakke cannabis i sin helhed.

    Det lader til at hvis cannabis debatten skal handle om at hjælpe patienter, konkurrere de magtfulde industrier som Olie, metal, medicin, tekstil, fødevareindustrien osv osv, så skal den ske ved at pres fra folket og jeg håber inderligt at et sådan folkeligt initiativ vil kunne dannes for at få en fyldestgørende offentlig debat.

    Til alle de der interesserer sig og muligvis allerede bruger deres tid og ressourcer på på at få frigjort cannabis frem for at snakke hash legalisering, vil jeg opfordre til tænke i organisering uden om staten og de konkurrende industrier.

    Vi, folket. Har den endelige magt!

    1. Du har så uendeligt ret Jan !
     For det første, at gøre en fuldstændig naturlig plante til noget der er kriminelt er mildest talt sindsygt!
     Ja den kan bruges som et rus middel, men hvad så med de 10000 andre virkemåder de kan bruges til ? Jeg siger de fordi der er jo han og hun køn. Og tænk på det, man kan se hvilket køn planten er! Ting til eftertanke.
     Nå men hvorfor skal det være ulovligt at ryge sig skæv, få sig en god griner med vennerne, få ædeflip og en god nats søvn? Nej nej det er bedre hvis man drikker alkohol, for det kan man dø af. Jeg har aldrig hørt om nogen der har røget sig selv ihjel pågrund af for meget røg på en gang?? Har i ?
     Ned med systemet ! Jeg er træt af falsk frihed.
     Peace, one love

  2. Hvis nu det var noget der foregik på din bekostning, Helle, så kunne jeg forstå din harme.
   Men på intet tidspunkt kan det være op til mig, at afgøre hvad du må og ikke må, så længe det ikke er på min eller andres bekostning. Således har din harme kun den ene effekt, at det forskyder din egen hormonbalance og fremkalder en let hovedrysten hos mig og ikke så få andre.
   Men når vi har grinet og rystet på hovedet og hvad vi nu ellers kan finde på, – ja det skulle da aldrig undre mig, at der var en enkelt, der blev lidt knotten over din umådeligt enøjede og til det imbecile grænsende harmesudbrud, – så tror jeg nok at vi kan opnå en gensidig enighed om, at du rent faktisk blander dig i noget, der ikke på nogen måde, med rimeligheden i spil, kan komme til at angå dig. Jeg kan i hvert fald for min del sige, at jeg er fløjtende ligeglad med hvad du mener om, at jeg kunne finde på at så et frø, dyrke en plante, tørre den og indtage den i venskabeligt lag og dele kærligheden til livet og fejre selve dette at være til. Hvor er jeg bedrøvet på dine vegne, at din uvidenhed kaster så formørket et slør over din tankegang, at du er aldeles afskåret fra at danne dig anden mening, end den du er blevet udstyret med fra anden hånd. Nogle har det godt med denne substans. Andre har det ikke godt med den. Som med alt i livet. For meget og for lidt af alting fordærver. Det synes mig tydeligt for enhver, at blandt andre du er et godt eksempel på.
   Bless up!
   Jah Rastafari.

 1. Hvad er en frøsamler ?

  Og hvad skal en autoriseret gartner med frø, som ikke må plantes ?

  Det er godt nok en mærkeligt formuleret lov…

 2. Bor selv i nærheden af en der tidligere dyrkede Cannabis til videresalg, oveni eget forbrug, og her var der knyttet til rocker-miljø, og en del tyverier, pga. at han gik fra cannabis selv, og over til hårdere stoffer, og nu efter sigende på metadon.
  Jeg moraliserer ikke, men på den anden side, ser der ud til at være forbindelser – og, derfor er jeg glad for at personen ikke bor tæt på os, mere.

  1. Peter … det første “gateway drug” som unge kommer i kontakt med er ALKOHOL!!!

   Og alkohol er langt mere skadeligt end cannabis

 3. Som I selv skriver, siger loven, at…

  Uautoriseret dyrkning af cannabis kan medføre bøde eller fængselsstraf.

  Og I skriver derefter, at …

  Vi ønsker naturligvis ikke at opfordre til overtrædelser af dansk lovgivning og anbefaler ikke at bryde gældende national lovgivning.

  Fint nok, men hvis man klikker på nogle af jeres andre links, får man at vide, at…
  Hvis du ønsker at spire dine nyindkøbte cannabisfrø er der et par forskellige metoder du kan benytte. Jeg har her et par nyttige tips, som du bør følge nøje – så får du ingen problemer! Ved at forspire dine cannabisfrø sparer du 8-10 dage, og med den ofte korte danske sommer, kan det faktisk forøge dit udbytte betragteligt.

  Er I helt sikre på, at I ikke opfordrer til at overtræde loven?

  1. At forklare hvordan man gør og hvad man kan forvente, er langt fra det samme som at opfordre.

   Hvis jeg fortæller dig at gaspedalen øger hastigheden på din bil, har jeg vel heller ikke opfordret dig til at bryde hastighedsgrænserne – vel!

 4. Så fedt svaret af admin :). kunne være jeg skulle prøve og nævne det i retten næstegang jeg køre for stærkt 🙂 go weekend og go ryger

 5. Den her lov giver et dilemma for mig. Jeg vil virkelig gerne samfundet det bedste men føler mig tvunget til at “forbryde” mig. 🙁

  Jeg er autist. Psykofarmaka er det eneste godkendte lægemiddel der kan holde mig “velfungerende” men det fjerner enhver aktiv selvressonering og et gigantisk følelsesregister – iøvrigt er listen over bivirkninger og mulige følger af længere tids brug alen-lang.

  Pillerne koster 30kr (pr STK!) og jeg skal have to om dagen. De bliver betalt af samfundet, det vil sige os allesammen.

  Alternativt kan Cannabis hjælpe mig til at holde mig velfungerende SAMTIDIG med jeg beholder min personlighed og selvstændige tankegang. Men hvis jeg køber hash på det sorte marked ANER jeg ikke hvad jeg får eller for den sags skyld, hvem der tjener penge på mig. (Terror-organisationer og organiseret kriminalitet)

  Hvis jeg dyrker min egen plante kræver det en masse udstyr både i indkøb samt løbende. Dvs. En masse dejlig moms og elafgifter tilbage i statkassen og gang i businessen i DK. Jeg laver min egen hash-olie, tinkturer (blandt andet) og andre koncentrater. Jeg skal bruge så mange planter at jeg sandsynligvis ville dømmes for videresalg selvom dette ikke er tilfældet.

  Gadeværdien ville anslåes til minimum 80.000kr pr grow eller svarende til flere KILO hash (hvilket overhovedet ikke passer)
  Med andre ord hammeren ville slå MEGET hårdt hvis jeg valgte at dyrke min egen plante frem for at købe den på det sorte marked. Det ville iøvrigt koste mig min karriere. En karriere jeg KUN har kunnet skabe mig ved hjælp af selvmedicinering. 🙁

 6. peter hansen

  ja det er da synd du skulle have dårlige oplevelser med at have rocker og bande miljøet inde over din nabo som dyrkede men endnu en grund til det skulle lovliggøres så ville alle dyrke deres eget og du ville fjerne den magt og de penge banderne får ud af de kører monopol på det (so to say) ellers må jeg jo give alle andre ret herinde lad os nu bare nyde det liv vi har vi hash rygere blander os ikke i alle i små borlige mennesker render og drikker rødvin og øl eller fylder jer med nervepiller fordi i har så travlt med at blande jer i andres liv eller når den tykke fylder sig med for meget sukker eller koffein junkien skal have sin morgen kaffe for fanden tænk nu ud af boksen og lad os alle sammen have de lyster vi nu har Peace out Danmark

 7. Status:

  0 – tolerancen stadig aktiv, juridisk. Hvis man dyrker selv, når man kommer til forårsbålet, når man brænder resten af forrige års høst af, er det så ikke lidt frås?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *