Hvad er skunk?

Hvad er Skunk.

Spørgsmålet dukker op igen og igen overalt, i aviser og forums over hele internettet.
Det er også en umulig opgave for almindelige mennesker af finde ud af, for ordet “skunk” bliver brugt i flæng alle steder.

De fleste tror at det er en gensplejset cannabisplante, der bliver dyrket under kunstige “varmelamper” og som er en helt speciel farlig type hamp – meget farligere end almindelig pot eller marijuana, hvilket er meget langt fra sandheden.

Nu er det så her jeg gerne vil give det endegyldige svar på hvad Skunk er, men sandheden er at der ikke findes et enkelt svar på spørgsmålet.
Mange der ved noget om emnet, mener at rigtig Skunk stammer fra cannabis-sorten “Skunk #1.” som er en cannabis variation der blev fremavlet i slutningen af 1970`erne af Sacred Seeds. Planten er en krydsning mellem tre forskellige cannabis-stammer: Afghani, Acapulco Gold og Mexicansk Sativa.
Sandheden om “Skunk #1.” er imidlertid at den blot er en, blandt mange vellykkede krydsninger af cannabissorter, fra forskellige kontinenter og den er langt fra den kraftigste cannabis der findes på markedet.

 

Grosted og lugt

Andre “eksperter” mener at skunk henviser til plantens grosted eller den kraftige duft der kan opstå i forbindelse med især indendørs-dyrkning af cannabis og det er måske her, at ihvertfald en del af sandheden skal findes.
Skunk er den amerikanske betegnelse for et “stinkdyr”, som jo er kendt for sin, mildest talt,  meget kraftige lugt og det er ikke usandsynligt at navnet “Skunk” er opstået som et slang for den kraftige lugt der opstår fra cannabis-planter som er  dyrket indendørs. Mange mener at dette slangudtryk er opstået i Canada, hvilket ikke er helt usandsynligt, da Canada på mange måder er forgangs-land, hvad angår dyrkning af indendørsdyrkning af Hampplanter. Canadiske avlere er da også kendt for at kreere mange gode Hamp frø og for udvikling af fremragende Cannabis-stammer.

Terorierne om at det er grostedet (dyrkningsrummet) kommer fra den antagelse at man kan gro Skunk alle steder og at det ofte dyrkes i trange rum, som f.eks. skunken i et loftslokale. Denne antagelse holder dog nok kun vand, i Danmark da skunken i loftslokaler har et andet navn i næsten alle andre lande, mens betegnelsen “Skunk” om kraftig Cannabis er international og bruges i alle lande.
Det passer iøvrigt ikke at en skunk skulle være særlig anvendlig til dyrkning af cannabis da indendørsdyrkning kræver masser af lys, gode adgangsforhold og store mængder frisk luft, hvilket næppe er det man forbinder med en skunk.

15 tanker om “Hvad er skunk?”

 1. hvor meget indica er der i skunkplanten HAWK. har nemlig noget af den jeg gerne vil lave til noel af medicinske årsager. og kan forstå det er indica sorten man går efter.

  1. Skunk er jo bare en bred betegnelse for relativ stærk og velavlet cannabis. Jeg har prøvet alm udendørs pot, uden navn, som havde “skunk” duften, især afghans og indicas har det træk.

   Da Skunk #1 først blev sat til salg som frø var den meget mere stinkende end den er nu, hvor den er mere sød og frugtig end hvidløgs/pis/dødt stinkdyr som før i tiden. Grunden til den ændring i duften er mestendels at folk ikke kunne skjule “stanken” ordentligt.

 2. for nogle år siden blev jeg kørt ned på MC.
  Jeg har hørt at smerterne kan afhjælpes med canabis.
  Hvordan planter jeg, hvad høster jeg, og hvordan tørrer jeg og ryger!!!!!!!!!

 3. Hejsa. Har sået 10 frø indendørs i vindueskarmen.
  De kom fint og hurtigt, men syns de står lidt i stampe. De har fået det 3 blad… Er det bare mig der er lidt utålmodig???

  1. Hvor gamle er planterne?
   Mener du 3 sæt ægte blade? Alså ikke medregnet cotyledon – de blade der penetrerer jordoverflade.
   Er det alm fotosensitive eller autoflower planter du har?
   Hvis du svarer på disse spørgsmål kan jeg give dig en vurdering.

 4. Håber en kan hjælpe mig.
  Jeg vil til næste sommer gerne dyrke udendørs. Og have noget forskelligt. Noget der gir stener og man kan sove og noget så man blivermere social. Og noget med højt THC indhold.
  Hjælp hvad skal jeg vælge

  1. Du skal altid gå efter Sativa hvis du vil blive høj,
   Hvis du er til stener er det indica du går efter.

 5. Hej med jer. Håber der stadig er folk i denne blog.
  Ved nogen mon hvilken type plante man skal vælge hvis de ikke må blive alt for høje, men skal kunne gro udendørs.
  Planterne skal bruges til fremstilling af olie så de må gerne være med stort THC indhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *