Led-lamper vinder altid. – Men….

Led-lamper vinder altid. – Men….

LED-skunklamper vinder altid over HPS og CFL lamper når det gælder dyrkning af skunk, vi har gennemført over 1000 grows med HPS-lamper, gennem de sidste 18 år og næsten alle vores data er gemt og dokumenteret.

De seneste fire år har vi lavet over 150 grows med LED-lamper og der er ingen tvivl LED lamperne slår traditionelle skunklamper på næsten alle parametre:

  • Udbytte for Watt
  • Smag
  • Hastighed
  • Temperatur-kontrol
  • Mulighed for stealtdyrkning. -(Markant lavere El-forbrug og varmeudvikling mindsker risikoen for uønsket besøg af ordensmagten).

Der er faktisk kun på et punkt hvor HPS-lamperne kan være med og det er udbytte pr. m2, når man har et meget lille gro-rum til rådighed. Det kræver til gengæld at man bruger en rigtig god elektronisk ballast og en kvalitets HPS-pære. Til gengæld må man så bruge langt mere strøm, faktisk næsten tre gange så meget som ved dyrkning under LED.

Nu kommer så grunden til det lille men vigtige “Men”.

Som mange sikkert ved så vinder autoflower voldsomt frem i disse år. Antallet af autoblomstrende planter er næsten tidoblet på bare 2-3 år, og der kommer stadig flere til hver dag.  Det har selvfølgelig fanget vores interesse og vi har gennem de sidste par år gennemført rigtig mange grow med autoflower.

Her er forskellen på HPS og LED nærmest utrolig, når vi snakker watt for gram. Vi har benytte elektronisk ballast med 600w blomstringspære og sat den op mod en 600w LED-skunklampe. Vi har dyrket omkring 20 forskellige autoblomstrende skunkfrø og med HPS var i gennemsnit i stand til at høste 1,5 gr. pr. wat, mens vi på LED-lamperne høstede mere end 3,2 gram pr wat!!

Konklusionen er helt klar, – skal du dyrke autoflower, så invester i en LED-grolampe.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

En tanke om “Led-lamper vinder altid. – Men….”

  1. Hej

    Kan i fortælle mig hvilke LED lamper i bruger 🙂 og hvorfor den model.

    Tak på forhånd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *