Spiring af cannabis frø

Hvis du ønsker at spire dine nyindkøbte cannabisfrø er der et par forskellige metoder du kan benytte. Jeg har her et par nyttige tips, som du bør følge nøje – så får du ingen problemer! Ved at forspire dine cannabisfrø sparer du 8-10 dage, og med den ofte korte danske sommer, kan det faktisk forøge dit udbytte betragteligt.

Der er generelt 2 metoder der er rigtig gode og som de fleste erfarne cannabis-dyrkere benytter.

 

Metode nr. 1. vand-metoden.

Vand-metoden er den mest simple metode til at spire cannabisfrø. Du skal bruge en dyb tallerken , fyld den ca. halvt op med vand , læg cannabisfrøene i vandet og læg en tallerken vendt på hovedet, eller et andet passende låg over, stil frøene lunt (20-25c) og mørkt og vent et par dage. Tilse frøene og se efter om vandet stadig er frisk, er der kommet en grålig belægning på vandoverfladen skal vandet udskiftes, brug gerne tempereret vand, ca. 20-25c.

Spiring af Cannabis frø - Vand-metoden
Spiring af Cannabis frø - Vand-metoden

 

Metode nr. 2. serviet-metoden

Du skal bruge 2 underkopper eller små flade tallerkner, nogle hvide servietter eller evt. toiletpapir. Læg 3-4 ark oven på hinanden og gennemvæd parpiret, læg dine cannabisfrø adskilt på det våde papir og læg et enkelt lag gennemvædet papir over. Dæk det hele til med en tallerken der er vendt på hovedet og stil det hele et mørkt og lunt sted, hvor du ikke kommer til at skubbe til det.

Tjek, efter et par dage om frøene er begyndt at spire, hvis rode der kommer ud af frøet er omkring ½ cm lang, så er dine cannabisfrø klar til at blive plantet. Det er meget vigtigt at du holder parpiret fugtigt under hele forløbet!

Der kan være meget stor forskel på hvor hurtigt frøene spirer, de første kommer typisk efter et par dage, mens andre skal bruge op til 8 dage inden de spirer.

Spiring af cannabisfrø - Serviet-metoden
Spiring af cannabisfrø - Serviet-metoden

 

Cannabisfrø har IKKE brug for lys under spiring og har det bedst med at spire i mørke.

 

24 tanker om “Spiring af cannabis frø”

 1. Jeg smider bare frøene rundt omkring, og venter og ser hvad der sker.

  Den eneste pleje de får, er at jeg slår andre planter ned, så de kan få lys. Og så fjerner jeg selvfølgelig hannerne..

  Det plejer at virke for mig.

   1. Ved grenenes rot har du to spisse blader. Om disse bladene peker opp eller ned, så kan du se hun og han før blomstring. Jeg husker ikke hvem som er hva, men tror at ned er han, og opp er hun.

 2. Jeg tænkte på om nogen har en guide til at gro Amnesia Lemon udendørs, alt med hvordan de skal plejes, og om de skal stå i læ. på forhånd tak :-).

 3. Bruger servietmetoden synes det er altid en god succes, bruger også lidt vækstlys for at opnå lidt stærkere planter.

 4. Hej

  Jeg er i gang med metode 1 og mine pot frø har ligget der i tre dages tid. og et par stykker er sprunget en smule ud. Hvordan skal de se ud når man skal ha dem i jord og har du en metode til det? 🙂
  Vh. Go ryger ..

 5. Nu har jeg efter 2 dage med Spiring på en serviet lagt mine frø i jorden, og en af dem titter allerede frem.
  Hvor tit skal jeg vande jorden med frøene i?

 6. Hej vil høre om man skal lægge det spiret frø med den hvide streng ned af eller op ad i jorden. Altså det der kommer ud af frøet når man har lagt det til spiring. Mvh Rasmus

 7. Hej.
  Jeg synes ikke at kan finde noget om vanding og luftfugtighed.

  Hvad er de ideelle betingelser?

  Mvh Albert

 8. Kunne godt tænke mig at påpege at flere sorter af cannabis, spirer i løbet af 2 dage hvis du smider dem ned i potter. Hvorefter du drysser ca. 1,5 cm jord over frøet/ene, og gir rigeligt med vand… man kan selvfølgelig også bare putte den 1,5 cm ned i jorden men har ikke haft ligeså stor success med dette.

 9. Jeg vil have et par planter i krukker i min kolonihave er der nogle forbehold med hensyn til måske varme og sol Tak.

 10. 48 timer i vand 3 forskellige slags fermi frø alle spiret.
  Og de har slet ikke stået i mørke. 🙂

   1. Hej
    Jeg er absolut ignorant novice :-((
    1. Hvornår skal man spire Cannabis frø?
    2. Er Cannabis samme som Marihuana?

    Håber på et pædagogisk svar

 11. ja det ville være bedst men den finde selv ud af hvad der er op og ned når den bliver lagt i jorden men pas på du ikke beskader spidroden for så det om igen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *